skip to Main Content
Sprellende Arbeidere På Moss By- Og Industrimuseum

Sprellende arbeidere på Moss by- og industrimuseum

I år markeres «Det europeiske kulturarvåret» i Norge  og temaet er også bakteppe for Østfoldmuseenes museumsstafett for barn denne sommeren.  Moss har en lang håndverks- og industrihistorie. I byen har det blitt blåst glass, malt korn til mel og tømmerstokker har blitt til plank, cellulose og papir. Hva får vi om vi blander arbeiderhistorien med kulturen i Europa på 17- og 18o0-tallet? Jo, da lager vi arbeidende sprellemenn!

Barnas Museumsstafett på Moss by og industrimuseum sommeren 2018.

I bildet over ser vi Selma, Olivia og Albert i ferd med å klippe ut diverse kroppsdeler i papp, deretter skal de fargelegges og settes sammen. Olivias glassblåser er straks ferdig, Albert fargelegger sin soldat og Selma har klippet ut både hammer og flaske.

På veggen i bakgrunn i bildet henger også plakatutstillingen  «Typisk norsk – ikke bare norsk».  Med plakatutstillingen ønskes det å vise eksempler på hva mange oppfatter som typisk norsk, men som har innflytelse fra andre land. Hvorfor har vi en løve i riksvåpenet? Er alt ved bunaden norsk? Hvilke ingredienser i risengrynsgrøt er norske? Vet du svarene?

Arbeidende sprellemenn kan du lage på museet frem til skolens start i august, og museet ønsker både barn, foreldre og besteforeldre hjertelig velkommen i sprellemann-verkstedet.

Back To Top